Burokėlių salotos su ožkos sūriu

Burokėlius išvirkite, nuplaukite su šaltu vandeniu ir nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Svogūnus taip pat supjaustykite plonais griežinėliais. Ožkos sūrį sutrupinkite. Paruoškite padažą iš aliejaus, šviežiai spaustų citrinos sulčių, cukraus ir druskos, įdėkite smulkintų krapų. Lėkštėje išdėliokite burokėlių ir svogūnų griežinėlius, ant viršaus užberkite sutrupintą sūrį. Viską užpilkite paruoštu padažu ir pašlakstykite balzaminiu actu (labiau tinka tirštas, kreminės konsistencijos).

6 vnt mažų burokėlių

90 g minkšto ožkos sūrio

2 vnt svogūnų

1 arbatinio šaukštelio cukraus

pagal skonį druskos

1 valgomojo šaukšto balzaminio acto

1 / 2 citrinos sulčių

2 arbatinių šaukštelių susmulkintų krapų

2 šaukštų rapsų aliejaus RISSO su vitaminu D