Kukurūzų aliejus

Istorija
Daugelyje anglakalbių šalių kukurūzai žinomi kaip grūdinių kultrūrų augalai, pradėti auginti dar priešistoriniais laikais vietinių tautų Mezoamerikoje. 15 amžiaus pabaigoje – 16 amžiaus pradžioje Europos prekybininkai ir tyrinėtojai kukurūzus parsivežė iš Amerikos. Pirmasis maistinis aliejus masinei prekybai buvo pagamintas 1898 metais Indianoje ir buvo vadinamas „mazoil“.

Kilmė
Kukurūzų aliejus gaminamas iš kukurūzų gemalų iš Europoje užaugintos žaliavos. Prekyba šiuo aliejumi Baltijos šalių rinkoje vyksta nuo 1993 m.

Kokybė
Vertinamas dėl funkcionalumo, išskirtinio skonio ir naudos sveikatai. Tai koncentruotas energijos šaltinis, labai lengvai virškinamas, jame gausu riebalų rūgščių, vitamino E ir polinesočiųjų riebalų rūgščių.

Naudojimas
Dėl savo sodrios spalvos ir švelniai saldaus skonio gali būti naudojamas virimui, kepimui, majonezų gamybai bei konditerijai.